dimecres, 2 de febrer del 2011

PROVOCATIVES NINFES

Tan se val si es diuen Thyne, Lea, Prune,... podrien tenir qualsevol nom del milers de nens que viuen al món. Però en aquest cas, són 3 nenes de 5 a 7 anys, que algú, major d'edat com pares, fotògrafs, productors, editors, han donat la conformitat perquè exhibissin els seus diminuts cossos en la portada d'una de les més prestigioses publicacions de moda per adults.
No deixa de sobtar veure tres marrecs exageradament maquillades, perfectament vestides amb les millors firmes dels més prestigiosos dissenyadors i eleganment enjoiades, imitant a les grans dames de les passarel.les, amb la mateixa soltura que elles.

No deixa de sobtar la irresponsabilitat, i ens dona la raó als que creiem que les nenes, realment, ja no volen ser princeses, sino que volen passar directament al regnat, jugant a ser adultes, sense passar per les joguines prèvies a l'adolescència. Les conseqüències poden ser nefastes quan deixa de ser un joc per passar a ser un ofici. Qui no recorda quan d'amagat ens calçàvem les sabates de taló alt que la mare tenia guardades en aquell armari? totes recordem les migdiades que prometiem fer, quan volíem que ens pintessin les ungles de les mans durant els dies de la festa major del poble, o ens agradava pintar-nos de roig els llavis davant el mirall per veure'ns més grans i guapes. Però no passàvem de la porta del menjador, perquè era un joc.
No deixa de sobtar que en un moment en el que menors comencen, desgraciadament, a ser víctimes de la violència masclista dels adults, un moment en el que molts menors desapareixen sense deixar ni una sola pista del seu rastre, en un moment en que hi ha molts menors explotats, tant sexual com laboralment, apareguin unes provocadores fotografies dels indefinits encants de menors que no haurien de tenir cap interès obscè i que en canvi ha estat una de les tirades més venudes d'aquesta revista, fins a esgotar-se; veritablement hipòcrita.
Perquè no ens dediquem a conservar els valors de la infantesa, la innocència de l'adolescència, la picardia de la maduresa i la saviesa de la vellesa? Aquesta és l'essència que hem d'ensenyar als nens i les nenes.