dilluns, 19 d’abril del 2010

MENOS CUENTOS CHINOS Y MAS CUENTOS NO SEXISTAS


Hi havia una vegada una campanya impulsada des de la FETE-UGT amb col.laboració amb el Ministeri d'Igualtat, que amb tota la bona intenció volia promoure als professors perque trasmetessin als seus alumnes els valors de la IGUALTAT D'OPORTUNITATS i la NO VIOLENCIA DE GENERE, concenciant-los de la importància d'aquests valors, des de l'educació primària.

Però llavors, aparegué el llop PREMSA, que amb la seva línia de voler desprestigiar i mofarse del Ministeri d'Igualtat i a la seva màxima representant, la Ministra Bibiana Aído, va contrarrestar aquesta campanya amb titulars tan devastadors com "Igualdad propone vetar los cuentos tradicionales".

Com que això era fals, DONES EN XARXA va saber reaccionar a temps, i s'hi va posar mans a l'obra, creant una campanya anomenada "MENOS CUENTOS CHINOS Y MÁS CUENTOS NO SEXISTAS", per rebutjar aquestes falsetats.De fet per ser més concrets la Ministra ni tan sols havia parlat de prohibir el contes infantils.
"MORALEJA: El propòsit d'aquesta campanya no és altre que utilitzar el contes com a heines per a la reflexió. En el seu moment contes com la Blancaneus, eren tractats amb naturalitat, ara si transcribim el seu diàleg podria ser l'excusa perfecte per parlar dels valors en l'educació."
-¿Caramba, qué bella niña- exclamaron sorprendidos.- Y cómo llegó hasta aquí?

Se aceercaron para admirar-la concuidado de no despertarla. Por la mañana, Blanca Nieves sintió miedo al despertarse y ver a los siete enanos que la rodeaban. Ellos la interrogaron tan suavemente que ella se tranquilizó y les contó su triste historia.

Si quieres cocinar, coser y lavar para nosotros -dijeron los enanitos-, puedes quedarte aquí y te cuidaremos siempre.

Blancanieves acepto contenta...

2 comentaris:

anna gonzález batlle ha dit...

M'agrada el teu compte

Per un món més just, cal que EDUQUEM EN IGUALTAT

Una abraçada

Montse Arnan Muñoz ha dit...

Gràcies Anna per participar, de ben segur que si totes les dones prenem el compromis de lluitar per als nostres objectius, ho aconseguirem.