dimecres, 22 de juliol del 2009

UN MENOR, RESPONSABLE DELS SEUS ACTES?

Torna la polèmica. Després de l'Avantprojecte de llei de la Interrupció voluntària de l'embaràs, arriba el debat sobre la Llei del menor. Després de varis cassos continuats d'actes violents entre menors (recormem a Baena-Córdoba, una nena de tretze anys i ara fa una setmana a Isla Cristina - Huelva), i sobretot menors que no arriben als catorze anys, es posa en entredit la si la llei del menor és massa tova.
Està clar que s'ha di'inicar un període de reflexio, en això estem d'acord. El darrer cas de la nena de Isla Cristina ha servit per destapar la caixa dels trons. Mentre el Partit Popular aprofita el moment de crispació popular, per proposar la llei del menor i ja ha afirmat que té preparada una reforma, que posarà en marxa a partir de setembre. La reforma pretén protegir als menors víctimes des delictes. Els altres sectors polítics han demanats tranquil.litat i serenitat. Com sempre han quedat sols, perque és necessari el periode de reflexió.
És difícil demanar serenitat quan ets testimoni de coses tant injustes com aquesta, però s'ha de fer l'exercici de voluntat. De cassos com aquests, desgraciadament, n'hi han hagut més, i ens hem de posar en mans d'experts professionals per entendre la realitat de la situació, perque en aquests actes, tal i com diu el defensor del menor, no solament es fereix fisicament i psicològicament a la noia, si no que es denota una devallada en l'edat de violència masclista, i això també és molt perillos.
Estem parlant d'una llei del menor que es, si no estic confosa, relativament nova (de l'any 2000). Hem de tenir en compte que els nens i nenes es convertien en adolescents quasibé als 16/18 anys. Avui per avui els menor es converteixen en adolescents molt més aviat.