diumenge, 13 de febrer del 2011

Io non ti amo, Silvio

Ti amo, Silvio. Deu ser la frase més paintexada per la quantitat de prostitutes (voluntàries totes elles) que han passat per l'alcova del Primer Ministre Italià, Silvio Berlusconi (em nego a dir-li "Il Cavaliere"). Arran que el 2009 sortia a la llum pública les orgies organitzades a les mansions, aguna d'elles regalada, la seva llavors muller, Veronica Larios, en va treure un suculent divorci, a part d'obliga'l a demanar excuses publicament pel tracte vexatori que havia anat rebent.

Però això no importava. La qüestió va ser que dones lleugeres, ambicioses i amb aspiracions  en el món de la televisió o de la política, utilitzaven el seu cos, agraciat per naturalesa o pel bisturí, per fer carrera gràcies als favors, d'un dels empresaris més influents d'Itàlia.
Les luxoses mansions han estat testimonis de les festes que han desencadenat en un escàndol rere escàndol social, fins arribar al delicte. Que una dona vulgui prostituïr-se per aconseguir quelcom insassolible de forma natural, pot ser més o menys lícit. El que ratlla la immoralitat, i que per això és perseguit Berlusconi, és utilitzar a menors, incintat-les a exercir la prostitució.  És en aquest punt quan entren en joc les amenaces, els suborns, les mentides, els encobriments, la por... i això és el que ha fet famosa a Rubí, la menor que jura no haver mantingut relacions sexuals amb el Primer Ministre (consigna de Berlusconi), però se l'ha vist sortir en vàries ocasions d'una de les mansions del "papi". Que confessa haver-lo mentit dient-li que tenia 24 anys (cossigna de Berlusconi), però en les gravacions telefòniques s'escolta el contrari. Que falsificava la seva procedència per no tenir problemes legals, i tot per un grapat de bitllets.

Mentre, la societat italiana i les dones al capdavant, han estat organitzant recollides de signatures per denunciar el model de dona que Berlusconi està trasmetent al món sencer. Les dones,  italianes i, ja d'es d'ara, d'arreu del món, s'estant movilitzant perquè es denota un cansament al masclisme anclat en aquest pais, i reclamen la tan desitjada igualtat d'oportunitats. La indignació és total.

Perquè les dones d'Itàlia han dit prou!

Perquè no és possible que el màxim mandatari d'un pais tingui una actitud altanera, misògina, amenaçant, de menyspreu absolut a la dona, creient que comprant-la es pot obtenir la felicitat d'ell i la d'ella.

Perquè no és possible que el màxim mandatari d'un pais elogii a una prostituta menor d'edat i surti impune de la mirada desafiant de la justícia.

Perquè no és possible que el màxim mandatari d'un pais no sàpiga que les dones som tan valuoses, que no tenim preu. Perquè les dones no som el model que aquest senyor ens vol fer veure o vol creure que som: Perquè les dones hem d'estudiar, hem de treballar amb una retribució molt més baixa que els homes per assolir els nostres objectius, perquè portem el pes d'una feina, d'una casa, d'uns fills, perquè som mullers, amigues, amants, perquè som les joves i després les àvies. I no som prostitutes.

És possible que amb un intent de neteja d'imatge, inútil ja, ha confirmat que té núvia formal. Ara ens ve el problema, i és que han sortit quatre candidates a ser la seva acompanyant, encara s'ha de fer públic quina de les quatre és l'afortunada:  t'animes?