diumenge, 4 d’abril del 2010

EVA PERUGA, DEFENSORA DE LA IGUALTAT EN UN MITJA DE COMUNICACIO


Molt se'n parla del paper de les dones en els mitjans de comunicació. I és que el tema dona per un anàlisi exhaustiu, tant a nivell d'informatius (aquí inclouriem les entrevistes), a nivell de series juvenils (Sin tetas no hay paraiso, ...), a nivell de concursos (qui se'n porta la palma d'or és Gran Hermano), ...

Molt se n'ha parlat de l'entrevista que la periodista i directora de TV3, Mònica Terribas li va fer al Molt Honorable President Jose Montilla. I és que la crítica va anar més enllà de la seva pràctica professional: va ser més criticada des del plànol més personal i relacionat amb la feminitat/feminisme.

El passat diumenge dia 28 de març de 2010, vaig llegir una bona noticia: El diari "El Periodico de Catalunya" fitxa a Eva Peruga.


La notícia no tindria més trascendència si no fos perque té un doble sentit i satisfacció:

- Per una banda, Eva Peruga (1959) s'incorpora a l'equip DIRECTIU del diari amb un CÀRREC de Defensora de la Igualtat. Per tant el diari enforteix axí, la seva estructura.

- Per una altra banda, serà la primera vegada a la història que una dona defensara la Igualtat en un mitjà de comunicació, vetllant que les informacions i les fotografies respectin els criteris d'igualtat.