dimarts, 8 de desembre del 2009

EL PODER DE LA XARXA SOCIAL


Buscant a Google informació actual sobre el Ministeri d'Igualtat, m'he quedat gratament sorpresa al comprovar que la ministra Bibiana Aído és la quarta política més popular del nostre pais. Per davant d'ella està la Elena Salgado , Trinidad Jimenez i Pepe Blanco, i un punt per darrera, queda la Secretària d'Organització Leire Pajín.

Un ministeri necessari, perque les dones necessitàvem una institució que dongues veu a les nostres paraules. Un ministeri, que es va crear arran de l'entrada l'any 2008 de Jose Luis Rodriguez Zapatero (PSOE) al Govern per impulsar les polítiques socials relacionades amb la violència de gènere, amb la igualtat, amb l'empoderament de les dones a la societat. I aquesta responsabilitat va recaure en la ministra més jove de la història de la democràcia: BIBIANA AIDO.



És possiblement aquesta joventut i frescura (32 anys) que transmet, la que ha creat complicitats i ha conectat de forma espontània amb totes les generacions. S'ha guanyat adeptes tant masculins com femenins. Homes i dones disposats tots a lluitar contra les xacres que minen les desigualtats. Mai s'havia parlat tant de prostitució, de violència masclista, d'embarassos no desitjats. Ha estat al capdavant de atrevits projectes com la llei de l'IVE. I tots han anat prosperant, com a mínim se n'ha parlat, cosa que fins ara havia estat un tabú. Però no ens enganyem,no tot són flors per a ella, també té molts crítics que la titllen d'inculta i "enchufada" (les seves raons deuen tenir per dir-ho).

Embaixadora de les dones 2.0, és la ministra més buscada per la xarxa (per bé o dolent). El seu blog personal és un dels més visitats i comentats. El seu facebook hi té milers de simpatitzants. Uns espais per compartir amb totes i tots aquells que com ella volem millorar un món sense guerres de sexe.

Felicitats ministra!