dimecres, 25 de novembre del 2009

IGUALTAT: 10 - TOLERANCIA: 0

Violència i Igualtat: dos conceptes tant units i tan distants de la societat actual. Tot i haver aconseguit dues de les victòries més importants per les dones feministes del segle XXI, la Llei integral contra la violència de gènere (desembre de 2005) i la Llei per la igualtat entre homes i dones (març 2007), estem encara molt lluny de desenvolupar tots els articles en plenitud d’acord amb aquestes lleis. I ara, a més estem davant d’un nou repte: la futura Llei d’Igualtat catalana, i que som, tal com diu la nostra companya Imma Moraleda, “l’enveja d’Europa”.

Un problema el de la violència de gènere i igualtat entre homes i dones. És un problema que s’ha d’eradicar des de casa amb el compromís de les mares i els pares. Des de l’escola, instituts i universitats amb programes específics com a base fonamental de l’educació vers a la igualtat. Amics, feina, mitjans de comunicació que donen menys espais a les opinions de les dones, sèries juvenils que presenten a l’home musculós i ben plantat, modern i actual que tracta a la noia com a subordinada, la menysprea i fins i tot arribar a anul·lar-la. La publicitat que ens ensenya una dona consumidora productes de neteja o de perfums i cosmètics que deforma la seva imatge i no l’afavoreix gens i en canvi, mentre que l’home és fort i segur d’ell mateix, amb un cotxe d’alta gamma entre les mans.


És aquesta la realitat actual? Quina és l’arrel de tot això? I el final, quan arribarà?


En la lluita contra aquesta lacra, ens necessitem tots. I aquest tots inclou dones lluitadores, homes implicats i convençuts d’un món amb igualtat d’oportunitats, que com el nostre president Zapatero, s’identifiquin com a feministes per aconseguir mitjançant la prevenció, educació i tolerància més IGUALTAT.