diumenge, 13 de juny del 2010

SER DONA EN REALITATS DEMOCRÀTIQUES DIVERSES


Quin és el paper de la dona en una guerra? In en la post guerra? En els llibres d'història poc s'en parla de les fites o desgràcies de les dones, tret que majoritàriament esperen sofertes a l'home valent i heroïc.


Però les dones han estat peça clau en la història, ho demostra que han sigut les grans supervivents de les guerres. La cultura masclista ha evitat que el rol triumfador de la dona, hagi estat amagat pels abusos sexuals, la prostitució, han estat víctimes de treballs infrahumans, ... durant les guerres les dones han estat ignorades, privant-les de llibertat, igualtat i drets socials. En cada continent del nostre planeta han existit conflictes, en els que les dictadures han donat pas a la democràcia, anomenda transició. Tot i que aquesta democràcia és molt diferent en cada un del continents, hi ha un trets característics que uneixen a les dones per lluitar pels seus drets. Ser dona en una societat civilitzada ja es difícil, ser-ho en una societat que està canviant ho és més, i no és el mateix ser dona a Guatemala, que Afganistan o que a Ruanda.

Segons Viola Bolscher, advocada i mediadora, experta en conflictes internacionals, encara queda molt de camí per recòrrer per aconseguir la tant anhelada igualtat, durant la conferència a la que ens van convidar el PSC de Sitges, ahir dissabte 12 de juny.