diumenge, 1 de novembre del 2009

Una campanya informativa sobre tots els detalls de la reforma de la Llei d'abortament
Després de tirar endavant l'Avantprojecte de Llei de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs (IVE), després de presentar el Projecte de Llei, després de veure la manipulació que els sectors més conservadors de la societat espanyola van fer el passat dia 17 d'octubre en la manifestació de Madrid, les Joventuts Socialistes han decidit donar suport al Projecte de Llei de l'IVE, ara que s'acosta la seva aprovació en ple debat Parlamentari.
Les Joventuts han confeccionat una decidida i arriscada campanya sota el lema: "Súmate cero. Cero Embarazos no deseados. cero abortos".
Es tracta d'un video de poca durada, on hi apareix una jove, que d'esquena a la càmara escriu una carta explicant a la seva àvia l'experiència d'avortar. Un video carregat d'ironia amb el rerefons de les agres i extremes actituds de les posicions més radicals que van arribar a criminalitzar a les joves durant la passada manifestació.

Segons el Secretari General de les JSE, Sergio Gutierrez, no s'ha de tancar els ulls davant d'una realitat que impera en la nostra societat.
Una forta campanya en la que es distribuirà el "precoitol" que és el nou "medicament" que inclou ds preservatius i un prospecte informatiu sobre el Projecte Llei i a més es crearà la pàgina web: www.decidoyo.com.
No ens oblidem el llarg camí que hem hagut de recòrrer fins arribar al text del Projecte de Llei, rodejat de polèmica, en primer lloc perque hem de ser concients que la joventut cada vegada redueix més l'edat de la seva primera relació sexual, amb el corresponent risc d'embaràs no desitjat i que s'ha d'evitar; i aquesta llei ho preveu, un pretext que s'ha intentat manipular de manera fraudulenta; no incitem a ningú que avorti, només donem la possibilitat que una jove tingui el dret a decidir que pot fer amb la seva vida. En segon lloc, perque s'ha volgut malinterpretar el text de manera que sembli que la figura paterna quedi desautoritzada davant les filles.
Hem d'evitar aquestes interpretacions en campanyes com aquestes, per difondre i desplegar tota la informació de manera planera i clara. Que ningú quedi amb dubtes, que ningú tingui por. Es tracta de transmetre seguretat entre pares, fills, sanitat (aquest és una altre tema a desplegar) i societat.
Junts: els socialistes ho farem possible.